5.8.13.

Srpski predstavnici postali punopravni članovi Trilateralne komisije / The Serbian Group Trilateral Commission Inauguration in Berlin


TRILATERAL COMMISSION – Serbian National Group
Membership by invitation only – The group will be inaugurated at TC Plenary Session in Berlin, March 2013
Jovan Kovacic, Chairman
Dejan Novakovic, Secretary General
Tahir Hasanovic, Executive Secretary

_
Tročlana srpska grupa Trilateralne komisije učestvuje na plenarnoj sednici Trilateralne komisije od  15.-17. marta 2013. godine.
Na sednici će prisustvovati svi punopravni članovi iz SAD, Evrope, Azije, kao i pridruženi članovi i gosti s Bliskog istoka i drugih delova sveta – ukupno preko 400 lidera iz oblasti politike, bankarstva, privrede i medija.

Ovo je za Srbiju istorijska sednica jer će tom prilikom naša zemlja po prvi put biti promovisana u punopravnog člana. Činjenica da će se srpska promocija odvijati na sednici u Nemačkoj, pod pokroviteljstvom kancelarke Angele Merkel i drugih najviših zvaničnika te zemlje, daje tom činu poseban politički značaj.

Grupu za Srbiju čine Jovan Kovačić, predsednik kompanije East West Bridge (EWB), Dejan Novaković ko-predsednik EWB-a, kao i Tahir Hasanović, izvršni direktor EWB-a – svi od skora punopravni članovi Trilateralne komisije.